Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Maastricht e.o.

Secretaris:

Tel: 06-54735048 
E-mail:

Rekening: NL82 INGB 0003 0959 48

2022 05 28 Afscheid Koos Vaes Afd MaastrichtZaterdag 28 mei 2022 hebben wij als de Afdeling Maastricht en omstreken afscheid genomen van ons Erelid Koos Vaes. Samen met familie en vrienden, de Nationale Reserve en Schutterij van Oost-Maarland was het een waar eerbetoon aan een bijzonder en betrokken persoon.

Moge hij rusten in vrede.

De Wapenboeders, Afdeling Maastricht e.o. waren op Koningsdag 27 april 2022 aanwezig op het O. L. Vrouwenplein in Maastricht bij de ontvangst van de Koninklijke familie en het concert van André Rieu. Het was voor ons, Wapenboeders een onvergetelijke dag.

2022 04 27 02 Afd. Maastricht tijdens concert André Rieu in Maastricht2022 04 27 01 Afd. Maastricht tijdens concert André Rieu in Maastricht

 

 

Op 25 februari 2022 vond de Algemene Ledenvergadering van de Afdeling Maastricht plaats. Aanwezig waren 23 personen. Als gasten van het Regionaal Coördinatie Team Wapenbroeders Zuidelijk Nederland woonden Arie van der Lee en Edwin Jacobsz de vergadering bij. Aansluitend werden de draaginsignes voor langdurig lidmaatschap van de Bond van Wapenbroeders uitgereikt aan 10 aanwezige leden van de Afdeling Maastricht en omstreken.

Later zullen het draaginsigne alsnog in ontvangst nemen: Riny Arntz, Ad van As en Jo Beckers.

2022 02 25 Algemene Ledenvergadering Afdeling Maastricht

 

Overleden op 28 februari 2022 Cees Arkenbout  lid Afdeling Maastricht en omstreken.2022 02 28 In Memoriam Cees Arkenbout

Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat onze, Erevoorzitter Cees Arkenboud, was overleden. Op 97 jarige leeftijd is hij rustig ingeslapen en op weg naar zijn Corry gegaan. Mogen hij rusten in vrede.

Groet, Wapenbroeders Afdeling Maastricht e.o..

 

Kerstdiner op de Maas

Nadat we enkele jaren door de corona pandemie niet meer van een kerstdiner konden genieten was het op zaterdag 18 december 2021 weer mogelijk. Achteraf net op tijd want een dag later werd een Lockdown afgekondigd. Een prachtige locatie. Een kerstdiner al varend op de Maas op een sfeer volle in kerstsfeer verlichte boot die alleen voor ons was.
Bij aankomst werden onze Wapenbroeders en partners ontvangen met een glaasje bubbels en naar hun tafel gebracht.

Toen iedereen aanwezig was werden de trossen los gegooid en met op de achtergrond de kerst muziek begon onze vaar tocht en konden we gaan genieten van een heerlijk 4 gangen diner. De sfeer was uitstekend, velen hadden elkaar al maanden niet meer gezien en konden tussen de gangen door even bijpraten.
Nadat wij bijna 4 uur gevaren hadden waren we weer terug in Maastricht, heel erg tevreden en dankbaar dat het deze zaterdag in december wel nog gelukt was om een oude traditie voort te zetten.
2021 12 18 Kerstdiner Afd Maastricht

 

Bondsmedaille voor Tiny en Rens Lasoe2021 07 30 Onderscheiding mevr. Lasoe Afd. Maastricht

Op de contactavond van 30 juli 2021 mochten 2 leden van Afdeling Maastricht e.o., uit handen van de Bondssecretaris Klaas Orsel de Bondsmedaile in ontvangst nemen voor hun verdiensten die zij betekende voor onze afdeling. Aan Tiny Lasoe werd postuum de medaille uitgerijkt voor haar man Rens, de 1 maand geleden overleden secretaris van de afdeling, samen met Tiny stonden zij voor de contacten binnen de afdeling, naar de Bond en plaatselijke instanties . 

Aan Anna Purschel - vh Meer, voor het al 8 jaar voeren van het financiële beheer en hiermede gezonde financiële situatie binnen de afdeling. Dank hiervoor en naar wij hopen een troost voor Tiny.

 

Felicitaties bruidspaar Robert en Mieke Moonen2021 08 03 Afd. Maastricht Felicitaties Robert en Mieke Moonen

Op 2 augustus 2021 is het bestuur van de Afdeling Maastricht e.o. op bezoek geweest om de felicitaties, namens de afdeling, over te brengen aan het bruidspaar Robert en Mieke Moonen ter gelegenheid van hun 60jarige huwelijksfeest. Beiden, zeer betrokken bij de afd. Maastricht eo, meestal aanwezig  bij, herdenkingen Maastricht en omgeving en bij onze Belgische Wapenboeders en hun herdenkingen. Steeds zijn ze, ondanks hun gevorderde leeftijd aanwezig op onze contactavonden. Mieke en Robert bedankt namens de Wapenboeders, we hopen nog lang van jullie gezellige en betrokken aanwezigheid te kunnen genieten. 

 

 Koos Vaes Erelid van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Maastricht e.o.  
Erelid Afd Maastricht Koos Vaes

Op donderdag 29 april 2021 heeft het bestuur van de Afdeling Maastricht e.o. Koos Vaes met een smoes naar Landgraaf gelokt. Hij was samen met zijn dochter, die van het plan op de hoogte was, op familiebezoek in Eijsden. Dat was onze voorzitter ter oren gekomen.

Om 15.00 uur heeft het bestuur een zeer verraste Koos opgewacht met koffie en gebak en heeft de voorzitter Frans Purschel hem het doel van deze overval bekend gemaakt. Koos is in het bijzijn van het hele bestuur het Erelidmaatschap van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Maastricht e.o. toegekend.

In zijn dankwoord memoreerde Koos dat hij met veel plezier en dankbaarheid zijn voorzitterschap heeft vervuld.

Bond van Wapenbroeders Maastricht e.o

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.