Slider

Afdeling Roermond / Venlo

Secretaris:

Tel:  06 52062326
E-mail:   

Rekening:  NL86 INGB 0007 7250 07 

 

Na een lang slepende ziekte, die ook goede momenten en periodes kende, is Emile Delnoije op zaterdag 19 december 2020 in alle rust thuis in Thorn overleden. Emile werd op 5 mei 1959 in Vaals geboren. Heeft vanaf zijn jeugd al erg veel interesse gehad voor muziek. Toen de mogelijkheid zich voordeed om als beroeps militair zich bij Defensie aan te melden voor indeling bij de Militaire Muziek heeft hij dat gedaan. Hij is vrij lang muzikant geweest bij de Koninklijke Militaire Kapel (KMK). Het was voor hem een eer om bij dit grote en alom bekende korps te mogen dienen en vormde voor hem ook een hoogtepunt in zijn leven.

Het bestuur van de Afdeling Roermond en Venlo heeft alle leden en donateurs vóór de kerstdagen verrast met een doos bonbons. Deze verrassing werd door de bestuursleden (getooid met kerstmuts) bij de mensen thuis bezorgd. Voor de leden die ver buiten de provinciegrenzen wonen werd deze taak door een bezorgdienst waar genomen. Gelet op de vele enthousiaste reacties, was dit een schot in de roos aan het einde van dit bijzonder jaar waarin zoveel evenementen wegens de Covid-19 maatregelen afgelast werden. 

Na een gedwongen pauze vanaf maart van dit jaar door de Corona maatregelen, openden wij op vrijdag 25 september 2020 de deuren weer van het Generaal Spoorpaviljoen voor een lezing in het kader van “Een Veteraan Vertelt”. Om de veiligheid van de gasten te waarborgen waren er strikte voorwaarden en gedragsregels aan de bezoekers opgelegd. Er konden slechts 25 bezoekers in totaal terecht; de stoelen waren opgesteld met een afstand van 1,5 meter. Er was koffie/thee bij binnenkomst en na het ontsmetten van de handen en het afvinken van de gegevens voor de GGD-lijst namen de bezoekers hun plaats in. Onze voorzitter, adjudant Emile van den Elshout, die pas 1,5 maand terug is van zijn uitzending naar Rukla in Litouwen,

Het was een vroege start op zaterdagmorgen 15 augustus 2020 bij het Nat. Indië-monument in Roermond. Tegen het ochtendgloren om exact 6:23 uur vond de herdenking van het einde van WO II plaats. Wereldwijd werd op de 15e augustus bij zonsopgang door pipers ‘The Battle is Over’ ten gehore gebracht. 

Een kleine delegatie van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Roermond/Venlo heeft op 30 juni 2020 een Eregroet gebracht en bloemen gelegd bij het door het RCT WZ-NL geadopteerde graf van Sergeant Edwin Bray Booth.
Bij deze gelegenheid werd door de vicevoorzitter in een korte toespraak verteld over deze jonge soldaat. Sergeant Edwin Bray Booth was Squad Leader bij de 17e Airborne Division, 513e Parachute Infantry Regiment en onderscheiden met o.a. het Purple Heart.

De jaarlijkse herdenking op het Oude Kerkhof te Roermond van de in de Tweede Wereldoorlog gevallen Britse en Canadese vliegtuigbemanningsleden alsmede Nederlandse verzetsstrijders en militairen, die in Roermond begraven liggen, was op 5 april 2020 gepland. Tot onze grote spijt heeft de Afdeling Roermond en Venlo deze herdenking moeten annuleren wegens de overheidsmaatregelen rond het coronavirus.

De Stichting Nationaal Indië-monument 1945-1962 heeft het volgende bericht gepubliceerd. Het coronavirus heeft ons dagelijks leven behoorlijk in de war gebracht. Maatregelen om het virus zoveel mogelijk in te dammen heeft onze manier van leven ingedamd: de anderhalve meter samenleving werd werkelijkheid. Sociale afstand, minder contact. Op dinsdag de 21e april bleek uit het kabinetsbesluit dat we er nog lang niet zijn: ‘Beter voorzichtigheid nu, dan spijt achteraf’.

Traditiegetrouw vond op 4 mei 2020 de Dodenherdenking in Roermond plaats. Dit jaar was echter alles anders. Geen requiem concert in de Mindersbroederskerk en ook de menigte op het Zwartbroekplein bij het verzetsmonument ontbrak.

 

 

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.