s2

Afdeling Ospel

 Secretaris:

Tel: 0495 - 769 033
E-mail: 

Rekening:  NL52 RABO 0140 3250 42

Jaarlijks bezoekt de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Ospel in de maand augustus de Amerikaanse militaire begraafplaats in Henri-Chapelle (B) om daar een herdenking te organiseren voor de geallieerde militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun grootste offer hebben gebracht in de omgeving van Nederweert. Op uitnodiging van het bestuur van Afdeling Ospel werd samen met de America Europe Friendship Association (AEFA) een gezamenlijke ceremonie georganiseerd in Henri Chapelle.

Op 14 november 2020 is onder auspiciën van het Bestuur van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Ospel in nauwe samenwerking met de Gemeente Nederweert en de Stichting Adoptiegraven Nederweert, een korte, sobere maar respectvolle ceremonie gehouden. Dit jaar lag het in de bedoeling om ook de adoptanten van De Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetary uit te nodigen. Helaas gooide COVID roet in het eten. De Gemeente Nederweert schoot echter te hulp en nam de kosten voor haar rekening en zo kon via een video opname door Nederweert24 de herdenking toch worden uitgezonden op www.Nederweert 24.nl

Vanwege Remembrance Day 2020 heeft dhr. Wiel Mackus een sfeervolle foto gemaakt van het Britse Militaire begraafplaats in Nederweert. De Remernbrance Herdenking te Ospel zal op  bescheiden schaal feitelijk op zaterdag 14.11.2020 gaan plaatsvinden.

Remembrance Day, ook wel Armistice Day of Poppy Day in het Nederlands: Dodenherdenkingsdag is in het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest de dag waarop de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.

Alle leden en donateurs van de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel werden op 27 oktober 2020 thuis verrast toen één van de bestuursleden hen een Limburgse vlaai en een roos kwam aanbieden.

“Het coronavirus houdt ons allen intens bezig en zeker ook de leden van Bond, die vrijwel allemaal gezien hun leeftijd in de zgn. “risicogroep” behoren”, zo staat in de begeleidende brief, die zij allen persoonlijk ontvingen. Activiteiten, zoals de dagexcursie naar het Belgische Henry Chapelle, waar zij ieder jaar hun gesneuvelde Amerikaanse militairen komen herdenken, gingen dit jaar niet door.

Het is inmiddels traditie geworden; de jaarlijkse barbecue van de afdeling Ospel in de prachtige carré-boerderij van Piet en Ida van Gog. Dit jaar was het wel een heel bijzondere BBQ omdat het weer de eerste keer was, dat de leden, donateurs en partners van de afdeling Ospel elkaar eindelijk weer konden ontmoeten na 3 maanden Corona-beperkingen.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.