Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Weert

Secretaris:

Tel:  06 - 512 384 13
E-mail:  

Rekening:  NL03 RABO 0176 9166 52

Op 12 november 2021 was de Afdeling Weert gelukkig weer in staat een herdenking op de Britse begraafplaats in Swartbroek te organiseren. De ceremonie werd gedeeltelijk in de parochiekerk en gedeeltelijk op de begraafplaats gehouden.

Voor de herdenking waren een viertal Britten uit Duitsland naar Swartbroek gekomen onder leiding van mevr. P. Flora MBE (Most Excellent Member of the Order of the British Empire). Dr. G. Timmermans uit Den Haag vertegenwoordigde het Royal British Legion in Nederland. Mevr. Flora heeft actief deelgenomen aan de herdenking door het gedicht ´In Flanders Fields´ voor te dragen en door samen met de leerlingen van de bassischool de actie ´Candle in the Wind´ uit voeren tijdens de bloemlegging op de graven.

We will remember them!

Dat zijn in Weert geen loze woorden want al meer dan 72 jaar herdenken we de bevrijding van de stad Weert op 22 september 1944 en wel door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment.

Elk jaar opnieuw herdenken we onder toenemende belangstelling de dag en hen die ons hebben bevrijd van de Duitse Bezetting. Als eerbetoon aan het Britse Suffolk-regiment werd in 2002 de blauw metalen gedenkplaat vervangen door de onthulling van een nieuw monument bij de Stadsbrug.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.