Slider

Afdeling Cranendonk

Secretaris (wnd):

Tel: 00495 492253 / 06 19790885
E-mail: 

Rekening: NL37 RABO 0109 5260 66

 

Afscheid Dries Claasen en Sjef Vestjens

Op vrijdag 22 januari jl. namen de Wapenbroeders afdeling Cranendonck afscheid van Indiëganger Dries Claasen hij overleed op 93 jarige leeftijd. Helaas moesten de Wapenbroeders weer aantreden op maandag 24 januari jl.  om Indiëganger Sjef Vestjens (94 jaar) de laatste eer te bewijzen. De inspanningen van de Wapenbroeders werd door beide families zeer op prijs gesteld.

Wij wensen de families veel sterkte toe.

Bestuur afdeling Cranendonck

Claassen

Vestjens 2

Op vrijdag 11 december 2020 heeft het bestuur van de Afdeling Cranendonck de leden verrast met een ‘Eindejaar Smul Pakket’.
Normaliter gaat de afdeling op het einde van het jaar naar het gezellige Chinees/Indisch buffet, waar ook de jaarafsluiting plaatsvindt. Dit jaar was dat vanwege corona helaas niet mogelijk. De nieuwe voorzitter René Vos benadrukt, in zijn bij het smul-pakket gevoegde brief, nadrukkelijk hetgeen we wel hebben kunnen realiseren.

Alsof de mensen in Cranendonck klaar zijn met het coronavirus (maar het virus nog niet met ons) werd de jaarlijkse Herdenkingsdienst voor de Vrede en Vrijheid in Cranendonck druk bezocht. Deze herdenkingsdienst vindt jaarlijks plaats als afsluiting van de Fakkelestafette door de gemeente Cranendonck door de Stichting Herdenking Bevrijding Cranendonck en in samenwerking met de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Cranendonck. Met inachtneming van alle maatregelen werd de herdenkingsdienst gehouden op 19 september 2020.

Wapenbroeders van de Afdeling Cranendonck waren op 28 mei 2020 present bij de herdenking bij het Toom Crash Monument in Budel. In deze vanwege de coronamaatregelen aangepaste ceremonie werd de bemanning van de LK 811 herdacht die hier op 28 mei 1944 crashte. Van de 4 omgekomen bemanningsleden zijn er 3 nooit gevonden. Een ingetogen maar bijzondere bijeenkomst zo dicht tegen een gesloten grens met België.

In de gemeente Cranendonck vond er op 4 mei 2020 een vooraf opgenomen uitzending plaats van de dodenherdenking 2020. Deze was georganiseerd door de Wapenbroeders afdeling Cranendonck samen met de overige organiserende dorpskernen. De burgemeester van de gemeente Cranendonck dhr. Roland van Kessel hield een mooie toespraak waarin hij het verleden met het heden verbond. Helden van toen en de Helden van Nu!.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.