Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Cranendonk

Secretaris (wnd):

Tel: 00495 492253 / 06 19790885
E-mail: 

Rekening: NL37 RABO 0109 5260 66


Overzicht activiteiten Wapenbroeders Afdeling Cranendonck 2021 08 21 Bloemen Afd Craendonck

Nu de coronamaatregelen versoepelen kunnen we, conform de regels, onze activiteiten weer langzamerhand opstarten. Voor de afdeling Cranendonck betekent dit dat we gestart zijn met de volgende activiteiten en een planning hebben voor het najaar 2021. Zie onderstaand:

  • Elke dinsdag tussen 10:00 – 12:00 uur Koffie drinken en gezellig bijpraten in gemeenschapshuis De Reinder te Budel-Schoot. U bent ook welkom. Aanmelden kan via:  Dit i.v.m. de huidige corona maatregelen
  • 26 november 2021: Saamhorigheid avond afd. Cranendonck.
    Op deze avond hebben we naast de gebruikelijke het Indische- Chinees buffet ook een verbindingsactiviteit georganiseerd. Deze zal ons na de coronatijd weer de band versterken.

Noot: daarnaast nemen enkele van onze actieve leden deel aan activiteiten verbonden aan vele landelijke en regionale programma’s. Deze strekken van banierwacht en begeleiding bij begrafenissen van Wapenbroeders tot veteranen-fietstochten door voormalige Europese slagvelden. In 2021 zijn we verheugd met ons huidig programma en status zowel lokaal als regionaal.

Pan Monument Maarheeze2021 08 30 Pan Monumnet Maarheeze foto Afd Craendonck

De Bond van Wapenbroeders, Afdeling Cranendonck bedankte deze week Mia Joosten uit Maarheeze voor de vele jaren van onderhoud aan het Pan Monument in Maarheeze. Ze ontving naast een mooie bos bloemen een levensmiddelen pakket. Het onderhoud aan het monument verzorgt ze al sinds de oprichting van het monument op 5 mei 2000. Mia Joosten heeft dan ook een heel bijzondere band met het monument. Ze was namelijk ooggetuige van deze vliegtuigcrash gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het boek ‘Gebroken Vleugels’, luchtoorlog boven de gemeente Cranendonck 1940-1945, doet ze uitgebreid verslag van de vele crashes in de omgeving van haar boerderij genaamd ‘Hoef a/d Pan’ in Maarheeze. “Ze heeft ze allemaal zien vallen vanuit het kleine raampje in het dak van de boerderij”, vertelt ze. “Haar vader was nog gaan kijken en zag de verbrandde jongens liggen. Een vleugel lag achter de boerderij”, vertelt ze. Op 22 juni 1943 crashte in de omgeving van haar boerderij een Stirling III met serienummer BK722. Het toestel maakte deel uit van het 218 squadron R.A.F. (Gold Coast squadron). Aan boord waren 7 bemanningsleden. Neergeschoten door een Duitse nachtjager kwamen drie van hen komen om het leven en overleed er één in krijgsgevangenschap. Jaarlijks brengen de Wapenbroeders samen met de stichting herdenking Cranendonck met een fakkelestafette een eerbetoon aan deze Engelse en Australische gesneuvelden. Ook u bent van harte welkom op 18 september a.s. om 13:45 uur voor een eerbetoon aan deze gesneuvelden en om samen te herdenken dat Vrede en Vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Foto: voor het monument aan de ‘Hoef a/d Pan’ in Maarheeze. Links Mia Joosten en rechts Wapenbroeder Ad Heesakkers uit Maarheeze.

 

 

 

Op 18 september 2021 vond de jaarlijkse Fakkelestafette langs de 8 oorlogsmonumenten in de gemeente Cranendonck plaats. Vele Wapenbroeders gaven gehoor aan de oproep om aanwezig te zijn. De Fakkelestafette werd afgesloten in de kerkdienst in het teken van Vrede en Vrijheid. Ook hier waren weer vele Wapenbroers aanwezig en in totaal zo’n 100 bezoekers.Ook werden de recent overleden Wapenbroerders van de Afdeling Cranendonck en van de Afdeling Weert herdaht. Afsluitend was er een gezellig samenzijn in de Borgh met een kop koffie en cake.

Op vrijdag 17 september 2021 vond in de Borgh in Budel de eerste Veteranen Ontmoeting Cranendonck plaats. Maar liefst 40 veteranen meldden zich aan, onder wie nog enkele actief dienende militairen. De veteranenontmoeting werd georganiseerd door de gemeente samen met de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Cranendonck) en het Veteranen Instituut. Het idee ontstond vanuit de waardering die we als gemeente en gemeenschap hebben voor veteranen. 

Op vrijdag 11 december 2020 heeft het bestuur van de Afdeling Cranendonck de leden verrast met een ‘Eindejaar Smul Pakket’.
Normaliter gaat de afdeling op het einde van het jaar naar het gezellige Chinees/Indisch buffet, waar ook de jaarafsluiting plaatsvindt. Dit jaar was dat vanwege corona helaas niet mogelijk. De nieuwe voorzitter René Vos benadrukt, in zijn bij het smul-pakket gevoegde brief, nadrukkelijk hetgeen we wel hebben kunnen realiseren.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.