Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

08-09-2022 19:30

Matterhornstraat 1
5022 PA Tilburg
Routebeschrijving ›

Bijeenkomst Afdeling Midden-Brabant in VOC Hart van Brabant
Adres: Matterhornstraat 1, 5022 PA Tilburg
De Slag om de Schelde door Fred Beerlage

Op vrijdag 8 september 2022 is er een presentatie avond gepland in het VOC Hart van Brabant, aanvang 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:15 uur.  
Op deze avond gaat Fred Beerlage een presentatie geven over de Slag om de Schelde - Sleutel tot de bevrijding van Nederland. De heer Beerlage geeft in zijn presentatie een inkijk hoe de regionale oorlogen in Europa overgaan in WO 2. De aanval op Pearl Harbour komt aan de orde, waardoor de VS betrokken raken in de oorlog en ook de samenhang tussen de vele operaties in Europa en Noord Afrika krijgt aandacht. Na de landing in Normandië 6 juni 1944 was het van groot belang om de havens, die enorm verdedigd werden, in handen te krijgen om de bevoorrading te waarborgen. Nadat de haven van Antwerpen op 4 september  in Britse handen komt, volgt een moeizame Slag om de Schelde, welke stap voor stap wordt toegelicht. Het belooft een bijzondere lezing te worden.

Graag nodigen wij u uit voor deze interessante lezing. U kunt zich per mail aanmelden: . Graag bij opgave aangeven wie er komt.

Zoals gebruikelijk  worden er foto’s gemaakt tijdens de lezing,  die wij via onze website delen. Meld u tijdig aan, want vol is vol.  

Aanmeldformulier

Dit veld is verplicht
Vul een geldig e-mailadres in.
Invalid Input
Invalid Input
Dit veld is verplicht
Ongeldige invoer

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.