s2

Op 26 april 2021 werd mevr. Ria Langenberg-Verheul van de Afdeling Woerden, met een smoes naar de Kromhoutkazerne in Utrecht gelokt. Zij zou daar worden geïnterviewd over hoe het is om de partner te zijn van een veteraan. Ook zouden er foto’s worden gemaakt. Terwijl de Minister van Defensie, mevrouw Bijleveld, de ceremonie opende had zij nog steeds geen idee. Zij keek eens om zich heen en dacht dat het wel voor haar man zou zijn. En toen werd Ria tot haar grote verbazing, zelfs een beetje ontzetting, door de Minister naar voren geroepen met de mededeling dat het onze Majesteit de Koning heeft behaagd om haar te benoemen tot lid van de Orde van Oranje Nassau!

2021 04 26 Koninklijke onderscheiding mevr. Lia Langenberg Afd. Woerden 3Deze onderscheiding kreeg zij overhandigd door de Minister. Vanwege corona deed zij dat symbolisch en mocht Arie Langenberg de onderscheiding bij Ria opspelden. Zij kreeg deze onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk voor de Bond van Wapenbroeders waarvan zij al 30 jaar lid is, waarvan 27 jaar als bestuurslid. Ria o.a. in de evenementencommissie. Deze commissie regelt de uitstapjes, de soos-avonden, de barbecuemiddag en het kerstdiner. Verder verzorgt zij de verzending van de nieuwsbrieven (tegenwoordig alleen vouwen, envelop bestickeren en verzenden maar vroeger was het de bladzijden samenvoegen, nieten, vouwen en dan verzendklaar maken), regelt de prijzen en de lootjes voor de loterijen en regelt de prijzen en kaarten voor de bingo. Ook draagt zij zorg voor het lief & leed binnen de vereniging hetgeen neerkomt op een kaartje bij verjaardagen, een bloemetje of fruitmand bij ziekte of thuiskomst uit het ziekenhuis en
zorgt ze voor een gepast cadeau bij trouw en jubilea. Tevens zorgt ze voor bloemen of kaarten bij het verlies van één van onze leden of zijn of haar familie.

Op 4 mei regelt zij de kransen en de linten voor de herdenkingen in Oudewater, Jaarsveld, Woerden, Kamerik en Lopik en soms neemt ze actief deel aan de kransligging. Ook bij andere Veteranenevenementen van bijvoorbeeld Identiteitsgroep Nieuw-Guinea, 5 mei evenementen, lokale veteranendagen of concerten kan men rekenen op haar hulp. De mooie woorden van de Minister hebben Ria duidelijk ontroerd.

Bij thuiskomst had ze geen tijd om bij te komen want kort daarna kwam 2021 04 26 Koninklijke onderscheiding mevr. Lia Langenberg Afd. Woerden 2burgemeester Laurens de Graaf Ria feliciteren met haar onderscheiding; dit deed hij met een mooi boeket, heerlijke tompoucen en een prachtige speech. Ook zijn lovende woorden ontroerde haar zeer.

Tenslotte kwam ook de voorzitter van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Woerden en omstreken, tevens aanvrager van deze onderscheiding, Geert Zeilstra ook nog langs met mooie bloemen en prachtige woorden van dank.

Naar de foto's van mevr. Bianca Langenberg: >

Naar de video van fam. Langenberg: >

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.