Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Op maandag 1 november 2021 waren de Wapenbroeders bijeen in “Het Baken” te Havelte voor het verhaal van legerpredikant Mark Boersma. Voorzitter Dick Janssen was zeer verheugd met zo`n goede opkomst. Mark, getrouwd met Ida (ook dominee), heeft 4 dochters en staat tegenwoordig in Ruinen.

Op het scherm waren veel schildjes te zien waarvan het 423e nog van zijn vader die in 1949 in Indonesië gediend heeft. De legerpredikant werd ook wel o.a. veldprediker of hemelpiloot genoemd. Mark is verschillende keren uitgezonden geweest en zodoende heftige momenten meegemaakt zoals in Kandahar toen zij plotseling 180 graden onder vuur kwamen en de tent invluchtten, net alsof deze bescherming zou bieden.

Hier werden zij ontzet door de chinooks, die opgeroepen waren. Door deze heftige momenten werd het een zeer serieus verhaal.
B.v. op 10 mei 2004, sergeant Dave Steensma die als invaller door een granaat op de brug over de Eufraat in Irak werd getroffen. Zo werden er nog wat heftige voorvallen van de uitzendingen als geestelijk begeleider ook getoond met  beelden!

Hierna kregen wij een ander onderwerp. Mark heeft met vrienden als hobby bierbrouwen, wat begint uit te lopen naar het professionele. Als bewijs had hij flesjes met 3 verschillende smaken om te proeven meegenomen. Een Blonde, Bock-, en een Trippel welke door de bierdrinkende leden er snel in gingen!!  Mark verklapte dat er vergaande plannen zijn om in Wapenveld in fabriek(je) op te starten, vanwege het succes. Er gaat al bier naar verschillende zaken.

Deze gezellige bijeen komst werd afgesloten door voorzitter. Dick met een dankwoord aan Mark, die verblijd werd met de bekende fles (wijn) en worst. Hopelijk zien wij elkaar gezond en wel terug op 15 december 2021 bij het Kerstdiner.

Naar de foto's van Afd Zw. Drenthe / Nw. Overijssel: >

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.