Slider

West Veluwe / Flevoland

Secretaris:Logo Afdeling West Veluwe Flevoland

Tel: 0341-551119
E-mail:

Rekening: NL60 INGB 0002 8573 36

2020 07 13 Huifkartocht Afdeling West Veluwe Flevoland

 

 

 

 

 

De afdeling West Veluwe/Flevoland bestrijkt een gebied vanaf Nijkerk tot en met Hierden/Hulshorst, vanaf Harderwijk tot aan Voorthuizen en in Flevoland van Almere tot aan Swifterband en vanaf Lelystad tot aan Harderwijk. Wij proberen de polders er steeds meer bij te betrekken en hebben als contactpersoon daarvoor onze penningmeester (woonachtig in Biddinghuizen) die nauwe contacten heeft met de Stichtingen Veteranen van de gemeente Dronten en idem van de gemeente Lelystad.
De maandbijeenkomsten vinden plaats in het ECHOSHome de Schakel in Ermelo. Eén maal per jaar hebben we een bijeenkomst in Flevoland en jaarlijks 1 tot 2 excursies (Militaire Verzamelingen/crashplaatsen geallieerde toestellen 1940-1945/Veluwe rondrit).Zie ook Jaarprogramma.
Als afdeling verzorgen wij al een aantal jaren de Remembrance Herdenking op de Oostergaarde begraafplaats in Harderwijk. Die herdenking vindt plaats op de zaterdag, zo dicht mogelijk bij de 11e november.
Als lid van de Bond van Wapenbroeders(BvW) ontvangen wij vanuit de landelijke BvW een deel van uw contributie. Als donateur betaalt u rechtstreeks aan onze afdeling (voor het jaar 2021 minimaal 14 euro voor het hele jaar). Voor inschrijfformulier B.v.W.: zie algemene site BvW. Voor inschrijving als donateur: neem contact op met de secretaris.

De penningmeester is verhuisd naar Noord-Holland.
De afdeling is op zoek naar een nieuwe penningmeester, als het kan woonachtig in Flevoland opdat de Stichtingen Veteranen van de gemeente Dronten en gemeente Lelystad een contactpersoon hebben bij onze afdeling.
- Specifieke penningmeester activiteiten: 1/2 uur per maand
- Vergaderingen: 8 x per jaar. Duur vergaderingen: 1,5 uur per keer
- Bestuursinbreng: zorgen voor diversiteit in het organiseren van activiteiten

Annulering Remembrance Herdenking in Harderwijk 2020 11 07 Remembrance Herdenking Oostergaarde Harderwijk
Als gevolg van de strenge corona voorschriften zal de 4e Remembrance Herdenking op de Oostergaarde begraafplaats in Harderwijk (op zaterdag 7 november om 11.00 uur) als evenement niet doorgaan.
De voorzitter legt een Poppy Krans bij het Britse monument, onze banierdrager is erbij en onze vaste trompettist. Als 4e persoon zal een fotograaf aanwezig zijn om foto’s te maken die wij dan kunnen opsturen naar nabestaanden die Ruud Slangen al heeft kunnen traceren.
Natuurlijk kunt u die zaterdag naar de begraafplaats gaan om ’s middags een rondgang te maken langs de graven. Het klinkt wat vervelend: maar om 11.00 uur wordt u verzocht niet aanwezig te zijn. Anders overtreden we de voorgeschreven regel: bijeenkomsten in de buitenlucht tot maximaal 4 personen.
Wij hopen in 2021 weer een normale herdenking te mogen organiseren.

Op vrijdag 2 oktober 2020 heeft de herdenking van de razzia in Putten plaatsgevonden. De Afdeling West-Veluwe/Flevoland legt daar altijd een bloemstuk, voor het tweede jaar verzorgd door topbloemisterij Desighn4You uit Ermelo.
Door alle coronamaatregelen, die per week wisselen, mocht de afdeling eerst met 4 afgevaardigden komen. Later na de laatste aanscherping mocht alleen de “bloemenlegger” aanwezig zijn. Deze taak werd uitgevoerd door onze voorzitter Ruud Slangen. 

Op 24 september was het dan zover. De doorstart van het seizoen 2020. Het ECHOS Home de Schakel in Ermelo had alle maatregelen getroffen om ons weer gastvrij te ontvangen. Zowel de gratis koffie/thee als de door de Afdeling West-Veluwe / Flevoland aangeboden drankjes konen gezellig genuttigd worden in de “ontvangstkamer”.

De lezing kon gehouden worden in een goed ingerichte zaal. Ons lid Joop van Egteren hield een voordracht over zijn (whisky-)zeiltochten naar Helgoland. Naast veel natuur- en zeilbeelden besteedde hij ook veel aandacht aan de strategische ligging van dit eiland dat resulteerde in bunkers voor duikboten etc. En dus ook het doelwit van vele bombardementen door de geallieerden.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.