Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling West-Veluwe / Flevoland

Secretaris (a.i.):Logo Afdeling West Veluwe Flevoland

Tel: 06-51206617
E-mail:

Rekening: NL60 INGB 0002 8573 36

2019 11 09 Afd West Veluwe Lest We Forget

 

 

 

 

 

De afdeling West Veluwe/Flevoland bestrijkt een gebied vanaf Nijkerk tot en met Hierden/Hulshorst, vanaf Harderwijk tot aan Voorthuizen en in Flevoland van Almere tot aan Swifterband en vanaf Lelystad tot aan Harderwijk. Wij proberen de polders er steeds meer bij te betrekken en zijn op zoek naar een bestuurslid die kan optreden als contactpersoon met de stichtingen veteranen van de gemeentes Dronten en Lelystad.


De maandbijeenkomsten vinden plaats in het ECHOSHome de Schakel in Ermelo. Eén maal per jaar hebben we een bijeenkomst in Flevoland en jaarlijks 1 tot 2 excursies (Militaire Verzamelingen/crashplaatsen geallieerde toestellen 1940-1945/Veluwe rondrit).Zie ook Jaarprogramma.
Als lid van de Bond van Wapenbroeders(BvW) ontvangen wij vanuit de landelijke BvW een deel van uw contributie.

Als donateur betaalt u rechtstreeks aan de afdeling. De jaarbijdrage is minimaal € 15 euro. Voor inschrijfformulier B.v.W.: klik hier. Voor inschrijving als donateur: zendt u een mail aan de secretaris:

Er is weer veel gebeurd. En wat dacht je: na januari mochten we weer volop aan de slag.

Op 17  februari 2022 bracht een team van de School voor Vredesmissies, een wervelende presentatie over inzet/problemen/oplossingen bij uitzendingen. O.l.v. kap Jantien Beuman werden we geïnformeerd hoe een uitzending in Mali verloopt. Ook de zoon van ons “verbindelaar” lid van de BvW, Muijlkens had een “brede” inbreng. Inclusief het moeten samenwerken met NGO’s (Niet Gouvermentele Organisaties). Het werd een discussievolle avond waar iedereen veel van heeft opgestoken. Op 17 maart een vlotte Algemene Ledenvergadering gehad waarbij tot ieders ver(be)wondering het bestuur weer compleet werd gemaakt. 5 bestuursleden, de afdeling is er blij mee.

Helaas zijn in de afgelopen periode 2 markante figuren binnen onze afdeling overleden:
- Bep de Vries, onze enthousiaste begeleider (en restaurateur van onze banier (in de nacht na haar 80e verjaardag) van onze banierdrager, Willem de Vries.
- onze vorige voorzitter, Frans Rondel.

 

Dan 17 februari 2022, “het mocht weer”!

Een maandbijeenkomst met een interessante lezing door mevrouw Jantien Beuman over de rol van NGO’s in uitzendgebieden. Samen met 2 assistenten werd er uitleg gegeven over het kunnen en moeten samenwerken met Niet Gouvermentele Organisaties . Dit aan de hand van de missie in Mali.

Op 17 maart 2022 kunnen we gelukkig weer een “fysieke” ALV houden. Gelukkig is er een kandidaat gevonden om 1 van de 2 vacatures te gaan vullen.

Buiten ons eigen programma om zullen we acte de présence geven bij de opening van het Veteranen Anjerperk bij het 4-mei monument aan de Horsterweg in Ermelo. Dit gebeurt op zaterdag 16 april als programma onderdeel van het Bevrijdingsfestival Ermelo. E.e.a. is een initiatief van de Oranje Vereniging Ermelo, onze afdeling West Veluwe/Flevoland en de gemeente Ermelo met ondersteuning van de scouting (onderhoud) en de legerplaats Ermelo (protocol etc.)

Als afsluiting van een bewogen 2021 werd december toch nog een drukke maand. Omdat de horeca om 17.00 uur moest sluiten 2021 12 16 kerstlunch afd westveluwe flevolandkon het Kerstbuffet niet doorgaan. In overleg met het Echos Home de Schakel werd vlot een alternatief gerealiseerd in de vorm van een Kerstlunch. Hiervoor kon het Certificaat Reünie-faciliteiten worden gebruikt. Onder een toepassing van de opgedragen regels werd op donderdag 16 december van een voortreffelijke lunch genoten. Vast onderdeel is een moment van stilte tijdens het ‘Fallen Soldier’-protocol. In de zaal is een tafel gedekt met een lege stoel, een omgekeerd glas en diverse attributen die vergankelijkheid symboliseren, zoals een kaars en een roos. De ‘Fallen Soldier’ is vooral bedoeld om stil te staan bij leden die de Afdeling zijn ontvallen. Een kort woord van afscheid volgde voor Wapenbroeder R. Kampschreur die zijn domicilie verplaatst naar Bronbeek. De voorzitter eindigde met de boodschap om het wij-gevoel vast te houden, samen staan we immers sterk. Zorg voor elkaar.

Veteranen uit de omgeving waren op donderdag 21 december uitgenodigd voor weer een Kerstlunch, nu georganiseerd door de Echos organisatie. Ook hier dreigden de maatregelen van de lock-down weer roet in het eten te gooien. Snel werd de beslissing genomen om er een afhaal lunch van te maken. Veteranen van de Afdeling namen van deze gelegenheid gebruik om het luxe lunchpakket en een aardige attentie mee naar huis te nemen. Zij die slecht ter been waren werden op het huisadres voorzien.

 

 

Rondom de bevrijding van de Noord-West Veluwe organiseert de afdeling West Veluwe/Flevoland altijd een maandbijeenkomst met een BBQ en daarnaast een korte toelichting over de bevrijding van Ermelo door de Canadezen. Twee jaar kon deze happening niet plaats vinden om de bekende reden: Covid19. Gelukkig dit jaar weer wel en met een opkomst van 24 leden en donateurs was het een gezellige bijeenkomst. En …. met goed weer. Het ECHOS Home had wederom zijn best gedaan om alles “voor het grijpen” klaar te zetten.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.