Slider

West Veluwe / Flevoland

Secretaris:Logo Afdeling West Veluwe Flevoland

Tel: 0341-551119
E-mail:

Rekening: NL60 INGB 0002 8573 36

2020 07 13 Huifkartocht Afdeling West Veluwe Flevoland

 

 

 

 

 

De afdeling West Veluwe/Flevoland bestrijkt een gebied vanaf Nijkerk tot en met Hierden/Hulshorst, vanaf Harderwijk tot aan Voorthuizen en in Flevoland van Almere tot aan Swifterband en vanaf Lelystad tot aan Harderwijk. Wij proberen de polders er steeds meer bij te betrekken en hebben als contactpersoon daarvoor onze penningmeester (woonachtig in Biddinghuizen) die nauwe contacten heeft met de Stichtingen Veteranen van de gemeente Dronten en idem van de gemeente Lelystad.
De maandbijeenkomsten vinden plaats in het ECHOSHome de Schakel in Ermelo. Eén maal per jaar hebben we een bijeenkomst in Flevoland en jaarlijks 1 tot 2 excursies (Militaire Verzamelingen/crashplaatsen geallieerde toestellen 1940-1945/Veluwe rondrit).Zie ook Jaarprogramma.
Als afdeling verzorgen wij al een aantal jaren de Remembrance Herdenking op de Oostergaarde begraafplaats in Harderwijk. Die herdenking vindt plaats op de zaterdag, zo dicht mogelijk bij de 11e november.
Als lid van de Bond van Wapenbroeders(BvW) ontvangen wij vanuit de landelijke BvW een deel van uw contributie. Als donateur betaalt u rechtstreeks aan onze afdeling (voor het jaar 2021 minimaal 14 euro voor het hele jaar). Voor inschrijfformulier B.v.W.: zie algemene site BvW. Voor inschrijving als donateur: neem contact op met de secretaris.

2020 11 07 Remembrance Herdenking Oostergaarde HarderwijkOp zaterdag 7 november 2020 organiseert de afdeling voor de 4e keer de Remembrance Herdenking op de Oostergaarde begraafplaats in Harderwijk. Hier liggen meer dan 40 omgekomen vliegtuigbemanningsleden van het Britse Gemenebest. Naast Britten liggen er Canadezen, een Nieuw Zeelander en een Zuid Afrikaan.
Het idee om nabestaanden over te laten komen (onze voorzitter is druk doende om zoveel mogelijk nabestaanden te achterhalen) laten we voor dit jaar varen. Ook wij weten nu nog niet wat kan en mag op 7 november. En om mensen uit te nodigen terwijl de mogelijkheid bestaat dat ze “niet welkom” zijn op de herdenking, is geen goed idee.
De plannen variëren van een “vol ornaat” (muziek, scouting, genodigden, belangstellenden en veel pers) via een “sobere” (alleen een piper en trompettist en kransleggers) tot een “particuliere” (een afvaardiging van het bestuur legt een poppy krans) herdenking.
Via deze website en d.m.v. persberichten en nieuwsbrieven zullen wij leden en belangstellenden op de hoogte houden.

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.